Rekommendationer

Jag är så glad och tacksam för alla fina kommentarer som kattägare har skrivit efter att de fått hjälp av mig.
Mina kunder via \”Boka Direkt-kunder\” ger mig betyget 4,8 stjärnor av 5.
Kolla gärna här vad de säger om min och mina rådgivningar.  Mina kunder via FirstVet, ger mig betyget 4,9 stjärnor av 5.
Det är jag stolt över 🙂

 

 


\"Tygätaren\"

 

Vi hördes för ett år sedan ungefär då en av våra katter tuggade i sig alla våra kläder och andra textilier helt maniskt.

Vill bara med denna bild, där han ligger och sover på tvätten (!), visa hur harmonisk han är idag. Han är helt bra, ger sig inte alls på sockar osv som ligger på golvet (nån enstaka gång har det hänt, men det var länge sedan nu).

Så tack för alla råd!


Vi har anlitat Susanne för att hjälpa oss att förbättra livskvaliteten för Truls, en av våra fyra katter.
Han utsattes för fem år sedan för ett angrepp av en mård vilket i sin tur ledde till vistelse på djursjukhus och sedan dess hade han inte varit densamme.

Han hade blivit skygg och osäker vilket i sin tur gjort att våra övriga tre katter och vår hund agerat annorlunda och misstänksamt mot Truls. En ond spiral.

Vi hade provat allt vi själva kunde komma på när vi sökte kontakt med Susanne. Vi har nu haft ett par samtal med henne samt mejlat information oss emellan och nu är situationen en helt annan hemma hos oss. Truls är mer öppen och tryggare, alla katterna samverkar bättre med varandra igen och alla djuren trivs med varandra.

Susanne gav oss ovärderlig information både gällande platser i huset, möblering och våra beteende gentemot våra djur. Då ska man veta att jag haft katt i hela mitt liv så vi hade en hel del kunskap redan.

Susanne kan hjälpa både nya kattägare och \”gamla i gamet\” när det gäller katter. Vi är så tacksamma och rekommenderar Susanne å det varmaste till alla er som vill ha tips och råd kring era katter.

Vänligen

Margareta

\"\"

Hej igen Susanne

Vill uppdatera dig hur det har gått för Dumbledore & Smilla.

Vi följde din åtgärdsplan direkt och tog till de hjälpmedel som du rekommenderade.

Har nu vart utan dessa hjälpmedel ungefär 1 månad och det känns som att ordningen är återställd \"🥰\" dom leker som dom gjorde innan detta hände – både inomhus och utomhus. Dom är goa och mysiga med varandra \"😻\" De har till och med sovit bredvid varandra i vår säng.

Så, tusen, tusen tack för hjälpen \"🤗\"

Med vänlig hälsning Camilla, Ola, Dumbledore & Smilla \"❤\"
\"\"

Hej!

Oj vilken skillnad på 2 veckor. Pixan är mycket lugnare och nu möts katterna nos mot nos, Siri är också lugnare och får slicka klart Pixan runt nosen innan Pixan slinker förbi.

Tack för hjälpen! Ha en skön sommar!

Med vänlig hälsning Marie Örjes


Hej Susanne!

Vi pratade via FirstVet i september, om att vår älskade Kenzo blivit rädd för vår lilla Nellie då hon hade tratt efter kastrering. Då han fräste och morrade åt henne hoppade kompisen Jazon på Kenzo.
Det blev ju så galet allting. Minns du?!

Vill så gärna återkoppla till dig bara för att tacka och berätta att vi återfått harmonin i vårt lilla gäng igen.

Vi hade nätdörr och där kunde de se varandra. Vi har tränat möten i små korta stunder. Då vi efter ett bra tag såg att Jazon vek undan, att han inte var intresserad av att hoppa på Kenzo, släppte vi oron mer och mer. Lät dom vara tillsammans mera även om Kenzo fräste lite. Vårt lugn, Nellies bus, och allt vår kel och gos och lek och god mat, har lett oss tillbaka till att få tillbaka vår fina harmoni dom emellan. Vi trodde aldrig det kunde bli som vanligt igen, men nu är vi så otroligt glada och lyckliga att det blivit bra igen. 2 1/2 månad tog det. Vi lät Kenzo bestämma takten, vi följde din råd och rekommendationer. Nu har vi endast feliway kvar som hjälp. Men vi har nu tre lugna gosiga kissemissar nära oss igen!!

Så Stort Tack till dig för dina råd, ditt lugn och fina vägledning!!

Varma hälsningar från

Kenzo Jazon Nellie
Anneli och Håkan

\"TvåHej!

Jag var bara tvungen att skriva och tacka för den hjälpen jag fick med mina två katter! Jag ringde dig för knappt en månad sedan pga att mina båda vuxna hankatter hade blivit såna ovänner. Du gav mig flera bra råd.

Detta har vänt problemet helt, (så här långt i alla fall). De kan numera vistas i samma rum, gå förbi varandra lugnt och i natt har de tom sovit i vår säng samtidigt!
Tack för dina mycket goda råd!

Kram från oss

Carina


\"Timon

Hej Susanne!

Mina två hankatter Timon och Pumba är snart 8 år gamla, och har levt hela sina liv ihop. Det har aldrig varit några problem. Men för några år sedan adopterade jag Maja, en liten honkatt, och då hände något… Jag kan bara anta att det blev något strul i rangordningen härhemma, för Pumba började bli irriterad på Timon. Jag försökte med både det ena och det andra, talade med veterinären, vänner och bekanta med erfarenhet av katter, för att försöka förstå och lösa problemet. Men det blev inte bättre. Till slut var det så illa att jag fick \”vakta\” på dom och jag kunde aldrig vara lugn, så det blev en oerhört stressig situation. Jag ville ju bara att dom alla skulle må bra!

Jag tog beslutet att kontakta Susanne, och det har jag inte ångrat. Hon är väldigt noggrann, bad om massor av information om mina katter och vårt hem, innan vi hade vårt samtal. Hon gav mig mycket insikt om mina katters personligheter baserat på den information hon hade fått, och många tips om vad det kunde vara som felade härhemma. Och så tips på hur jag kunde lösa det, naturligtvis.

Idag är det så mycket bättre! Det är inte helt löst, så att säga, Pumba kan fortfarande försöka \”tukta\” Timon, men det händer ytterst sällan. Han verkar mycket lugnare och tryggare, och Timon är en helt annan katt! Han är inte så rädd längre, utan en mycket gladare, piggare och mer lekfull katt. Så båda verkar må mycket bättre, och även deras matte! Jag är inte lika orolig och stressad längre, utan kan slappna av och inte hela tiden tro att dom ska skada varandra.

Och då hade vi ändå \”bara\” ett samtal, Susanne förklarade att om hennes första tips inte funkade så skulle vi få prata igen och hon skulle \”gå djupare\” och komma med mer tips och förslag. Så det känns också tryggt, att vårt samtal ändå \”bara\” presenterade en liten del av hennes kunskap, och att jag kan återkomma till henne om det skulle gå illa igen härhemma.

Så jag rekommenderar Susanne varmt! Kontakten med henne var snabb och trevlig, allt gick smidigt. Och hon har hjälpt oss till ett mer harmoniskt liv!

Stort tack!

Monika


\"Tuva\"\"KattenNu har det gått någon månad sedan vi kontaktade dig angående vår lilla katt Tuva som bet oss när vi klappade henne.
Några månader senare är hon en helt annan katt. Väldigt mysig. Ligger gärna i famnen och vill bli klappad och bara vara oss nära och mysa. När hon biter oss (vilket inte är alls så ofta länge) vet vi precis vad vi ska göra så våra händer och armar inte är sönder rivna längre.

Vi har fått en helt annan katt här hemma och att ta kontakt med dig är det bästa vi har gjort.

ETT STORT TACK!!

Ha en fin sommar!
// två mycket lyckliga och lättade kattägare Marie och David , Skepplanda.
Hej,
\"Suri\"För ett par år sedan var jag nära att få ta bort min fina lilla katt Suri, då 2,5 år gammal. Tack vare Susanne slapp jag det och jag är henne för evigt tacksam!!

Jag hade flyttat upp ett par våningar i huset där jag hyr lägenhet. Så klart fanns det massa nya dofter där samtidigt som jag köpte lite andra möbler och vi hade haft en varm sommar så jag visste inte säkert vad det var som störde min fina lilla katt men till min fasa började hon kissa i min soffa och min säng.

\"ShilohJag tog henne till veterinären och under sex månaders tid gjorde vi olika tester och provtagningar. Hon låg på dropp, hon ultraljudades, hon matvägrade, hon blev uttorkad, fick blod i urinen och gick på smärtstillande medicin. Jag fick tvångsmata och hjälpa henne med vätska. Jag la ca 10.000kr av mina egna pengar på allt förutom vad försäkringen la på detta och veterinären kliade sig i huvudet. Visserligen såg vi blod i urinen men nu i efterhand så förstår jag att det var för att min lilla tjej blev stressad av allt som pågick, stackaren.

Min sista utväg var Susanne. Jag tog som tur var kontakt med henne och hon ringde mig omgående!

Jag fick skicka henne ett foto på min katt och även på min hund samt en skiss på min lägenhet där jag markerat med kryss där soffa och säng stod. Sedan ringde Susanne mig igen.

Suri verkar vara en känslig liten flicka så vi provade med olika åtgärder för att lugna henne. Jag hade hela tiden haft två kattlådor till henne och vid den tiden så använde jag PeeWee, träpellets. Det funkade bra för oss. Susanne bad mig även sätta in en kattlåda till med en finkornig sand i istället. Jag inhandlade detta och helt ärligt, inom loppet av fem minuter så hade Suri varit i lådan tre gånger!! Sedan kom hon och strök sig runt mina ben och mjauade som att säga – Tack matte, äntligen förstår du!!!

Sedan dess har hon enbart kissat i sina lådor, numera med sand i alla!! Tänk om jag tagit bort henne! Allt hon ville var att ha sand istället för pelletsar!! TUSEN TUSEN TACK Susanne!!

Hälsningar Anette och Suri
(Shiloh och Salma är oxå glada att få ha sin syster kvar)
\"BosseHejsan!
Detta är bara Bosse som skriver och tackar!!

Tack för att du hjälpte min matte och husse att förstå vad jag behöver när vi är i våran stuga. Att jag var orolig förstod de men de visste inte riktigt vad det var jag behövde, trots allt mitt tjat.

Jag trivs nu jättebra i stugan och snart har jag en perfekt utkiksplats som du fått husse att bygga till mig, toppen!! Du är bäst!! (PS! Nästa gång kan du väl få dem att bygga ut stugan oxå.

Jag kan verkligen rekommendera alla andra mattar och hussar att kontakta dig om de inte förstår vad deras behöver guldklimpar behöver. Du kan ju konsten att prata med oss och förstår våra behov. Skickar med ett självporträtt.

Hälsningar från kungen i Kiruna


\"Lakritz

Hej Susanne!

Jag, Micke och katterna vill tacka för din hjälp under den senaste tiden!

Det har varit väldigt värdefullt att se saker ur ett annat perspektiv och att få visa saker förklarade.

Bifogat finner du en liten bild från Lakritz och Sture som tack 🙂 Ha det så bra och tack ännu en gång för många bra tips och råd!

Mvh Hanna & Micke


\"Molle\"Hejsan,

Här kommer en lite redogörelse för hur det har gått med katten Molle och hans kattkompisar. När vi ringde Susanne så var gick vi på knäna, vi hade i nästan nio månader jobbat för att få det bättre mellan katterna. Molle har mycket i bagaget och kommer från en otrygg bakgrund. Vilket har satt spår, vi var inte bara förtvivlade utan hade börjat förbereda oss på att ta bort Molle. Vi fick massor av tips och Susanne visade även att hon verkligen trodde på att det skulle fungera.

Nu efter 1½ månad så är läget markant mycket bättre mellan katterna och vi har börjat slappna av mycket mer. Även om dagligen får truga i katterna extra mat och dom börjar bli tjocka 😉 Så är det värt det och det hjälper.

Även om Matte fortfarande är skeptisk till att det kommer hålla i sig i längden så ser man glädjen hos henne och den enorma trötthet man har sett hos oss alla börjar sakta men säkert att släppa.

Tack Susanne för att du trodde på förbättring när vi inte såg den, tack för att du hjälpte oss tillbaka till att våga hoppas. Du gav en förtvivlad familj den hjälp vi behövde.

Tyvärr finns det ingen bild på alla katterna, dom har en förmåga att aldrig sitta still.

Familjen Jacobsson


Hej Susanne!
Jag måste höra av mig och berätta hur glad och lättad jag är! På bara en dryg månad hjälpte du mig att lösa mitt problem med min kisse Figaro och hans transportbur, som han vägrade att vara i. Tidigare blev jag panikslagen varje gång jag undrade om det var något fel på missen, för hur skulle vi bära oss åt för att komma till en veterinär om det behövdes? Särskilt som jag hört att han i sitt \”förra\” liv hade sprängt en bur!
Och nu har vi med hjälp av dina träningsråd redan kört omkring flera gånger i bilen och faktiskt träffat en veterinär – inte bara en, utan TVÅ gånger (fast bara för rådgivning, tack och lov!). Uppriktigt sagt, det hade jag inte vågat tro.
Det här har gett mig en sådan känsla av trygghet – och frihet – och det är jag dig evigt tacksam för!
Hälsningar
Ann-Marie Brundin

\"Java

Hej Susanne!

Det har gått ett par veckor sedan vi pratade med dig angående vår katt Java, och systern Cappuchino.
Vi tycker att det har fungerat bra, i stort sett, ända sedan vi pratade med dig. Java har inte gjort ifrån sig inomhus en enda gång.
Vi tycker att vi ser resultat. Förutom att vi sluppit \”olyckor\” så har Java blivit betydligt lugnare. Hon håller sig mer hemma på dagarna, även då hon är ute hela dagen.
Vi märker även en positiv skillnad i hur katterna beter sig mot varann. De tvättar varann oftare nu, och Cappuchino fräser inte längre åt Java i lika stor utsträckning.
Så vi hoppas att vi löst problemet. Skulle det komma tillbaka har vi bättre koll på orsaken och vad vi kan göra åt det. Tack för hjälpen:)
Hälsningar
Inger och Bosse

Jag kan varmt rekommendera Susannes tjänster, det räddade förmodligen livet på min snart 13-åriga honkatt som gradvis började bajsa utanför lådan på olika platser i hemmet. Mitt tålamod med kattens beteende var oändligt mycket större än min makes som slutligen krävde att jag skulle avliva henne. Jag vägrade givetvis men denna konflikt tärde på oss alla. Jag hade varit i kontakt med veterinärer (som sa att hon troligen blivit senil) och sökt massor med information utan resultat innan jag i desperation vände mig till Susanne som hjälpte oss att förstå att katten revirmarkerade på grund av att hon kände sig otrygg och gav oss en handlingsplan med åtgärder som hade omedelbar effekt. Nu sker inga \’olyckor\’ utanför lådan och husfriden är återställd. Jag hoppas att fler inser betydelsen av att kontakta en expert när katten beter sig konstigt, det mesta har en naturlig förklaring om man bara är villig att förstå. Min katt är frisk och inte ett dugg senil och tack vare att vi kunde förstå vad problemet kan vi alla leva tillsammans i förhoppningsvis i många år till.

mvh Karin Weman


Hej Susanne!
Tack för en jättebra föreläsning i Borlänge.
Jag fick också möjlighet att rådfråga dej på Djurmagasinet i Borlänge och fått bra råd.
Min ena katt hade slutat gå på lådan efter urinsten och jag var rädd för att behöva ta bort henne.
Nu funkar det jättebra, ytterligare en kattlåda placerades i köket. Gissa om min förvåning när Kitty lade sig ner och rullade i den nya lådan med ny sand (Intersand Classic). Vilken Lycka.Vi har också skaffat kattlucka och håller på att tränar detta. Tack så jättemycket för hjälpen, nu råder harmoni i våran katt-familj igen!
Mvh Marie Dalkvist Andersson
Hej
Här kommer lite info om hur det gick med Rock
Rock bajsade på fel ställe och hade gjort det under lång tid då han kom till katthemmet. Han var otroligt kelig och go men väntade alltid på sin tur för gos trots att han kom väldigt bra överens med nya kompisen Ivan. Med Susannes hjälp konstaterades att han eventuellt var hård i magen (även om han kunde bajsa) och han blev rekommenderad olika åtgärder som gjorde stor skillnad. Idag har Rock fått det hem han förtjänar tillsammans med polaren Ivan. Han har hunnit bo där i 6 månader utan ett enda missöde. Behöver väl inte säga att båda katterna idag är lyckliga katter tillsammans med lyckliga ägare. Hälsningar
Sibylle

\"Tissla\"

Hej Susanne!

Och stort tack för ditt utförliga svar med kloka råd. Jag har varit till 
veterinären med Tissla och de har inte kunnat hitta något fel på henne eller 
att hon skulle ha ont någonstans. Jag har också läst din fantastiskt varma, 
roliga och lärorika bok om kattens beteende, vilket gav en del 
aha-upplevelser!

Nu har jag börjat med att följa råden i ditt mail. Jag märker precis som du 
skriver att hon tycker det är ganska ok att bli klappad på huvudet och under 
hakan. Det är när man börja stryka henne över ryggen som hon blir irriterad. 
Jag märker också att det går bättre att klappa henne när hon ligger högre 
upp, t ex i sitt klösträd. Nu hoppas jag att \”mat-tricket\” ska ge resultat.

Återigen, varmt tack för de kloka råden

Vänliga hälsningar
Anna Nordengren

\"Dexter\"

Min fyraåriga hankatt Dexter, har till och från kissat inne med olika frekvens och kontinuitet under tre års tid. I egenskap av matte har jag vägrat ge upp förens alla tänkbara möjligheter att få bukt med urinmarkerandet är tagna i beaktning.

Dexter har fått b-vitaminsprutor, ätit p-piller och prata med en kattkommunikatör samt veterinärbesök, fått en kattkompis, vistas ute i koppel.

Jag har bytt och testat kattsand, placerat ut extra kattlådor där han brukar markera, tvättat med olika sprayer, matskålsutplaceringar.

När Dexter var inne i en kissperiod och mattes bristningsgräns var nära, då kontaktades Susanne Hellman Holmström, den sista möjligheten till att rädda min Dexter ifrån det slutliga stationen hos veterinären. Med hjälp av Susannes konsultation och upplagd handlingsplan skedde en tydlig förbättring och efter ytterligare en konsultation i kombination andra åtgärder är Dexter numera kissfri, gladare, lekfullare och lugnare. Matte liksom kattkompisen Tiger är mycket tacksam över att Dexter kan fortsätta att vare en del av familjen.

Hälsningar Linda


Tusen tack för att du hjälpte oss att få Vincent att förstå att han inte är en luktpolis, utan en supermysig katt som får vara just en katt. Ända sedan vi pratades vid för över två veckor sedan, har han gått på lådan varje gång som han ska, istället för att göra utanför var och varannan dag som tidigare. Du har hjälpt både oss och Vincent, genom att så skarpsinnt analysera vari problemet låg. TACK!

Tack så mycket Susanne, om det uppstår fler problem så kommer vi inte tveka att höra av oss till dig igen!

MvH Karin & Mattias, Vincent & Simmons


Jag vill ge dig ett STORT TACK för hjälpen med vår katt Zimba. Han väckte mig på nätterna under ett par månaders tid och i slutändan blev det ohållbart. Jag fick höra om dig via vår lokaltidning som skrev en artikel där du hjälpte en
annan familj. Det blev min räddning.

Jag kan varmt rekommendera andra kattägare att kontakta dig. Din enorma kunskap om katter är guld värd när man inte själv kan förstå sina djur.

Med vänlig hälsning
Carola

Så här fint skriver Amanda Barnes

Barnets Boplats


Vi är väldigt tacksamma för att du fick oss att förstå oss på Alice och hennes skräckkänslor. Kunskap ger makt att göra något åt problemen. Vi har börjat slappna av, vilket självklart också påverkar Alice positivt. Det känns skönt att slippa jaga kisseplatser med UV-ljus och oroa sig för vad folk som besöker oss skall tänka om urinlukten.

HJÄRTLIGT TACK, Susanne! Vi önskar dig en riktigt skön fortsättning på sommaren!

Wilhelmus och  May-Louise


Vi är glada att vi kom i kontakt med dig ! Katten Sven gör stora framsteg ! Känns som magi.
Ännu en gång – stort tack till dig ! DU är fantastiskt kunnig.
Allt gott till dig! Du har våra varmaste rekommendationer !

Linda och Alex


Tusen tack för din hjälp med vår katt Cognac, vi är helt förstummade att vår katt slutade krafsa på dörrarna bara efter tre dagar !

Detta helvete hade hållit på ett tag och vi hade provat allt för att få honom att sluta, men med dina goda råd försvann problemet väldigt snabbt.

Sara


Vill bara skicka en mail och berätta hur det går med vår katt. Angela verkar trivas mycket bättre nu och har kommit till ro i lägenheten. Sedan du var här har hon bara kissat en gång i vardagsrummet. Det går väldigt bra! Och vi är jättenöjda. Det är fantastiskt att det har hjälpt ! Vi är så glada att vi slipper leta efter kattkiss. Nu kan vi njuta av vår underbart tillgivna katt till fullo.

TACK FÖR HJÄLPEN!

Sofia


Vi lovade att höra av oss hur det har gått med Måns sedan du var här. Han fortsatta att markera med avföring en kort tid efter ditt besök men efter att ha följt dina råd blev han som han alltid har varit ! En lugn katt som är go´! Nu har han hållit sig till att göra i lådorna och endast där. Vill tacka dig för hjälpen !

Linda och Per


Jag vill tack dig för att du kom hit och med din lättsamma inställning gav mig positiv energi som fick mig att släppa frustrationen över min katt som hade hållit mig vaken om nätterna i flera veckor. Nu har han sovit lugnt om nätterna i flera veckor och vi är så glada över det.

Tusen tack för dina goda råd !
Cecilia

Tack för att vi har fått vårt liv tillbaks, nu får jag sova tills klockan ringer ! Katten Olle sover numera hela natten och är mer aktiv på dagen.

Stort tack för din åtgärdsplan för Olles beteende, vi kommer att rekommendera dig till andra som säger att de har problem med sina katter !
Ylva

Mysak har uppfört sig exemplariskt sedan jag var i kontakt med dig. Mysak verkar vara mycket nöjdare  med sitt liv än tidigare. Kanske beror det på att vi förstår honom bättre än tidigare.

Ett jätte tack från oss alla !

Stefan, Astrid, Mysak och Sune


Ett stort Tack för hjälpen med vår katt Moses, som blev orolig då vi möblerat om hemma. Han började helt plötsligt kissa utanför lådan och vi fick problem med detta.Tack vare Susanne fick vi snabbt hjälp att åtgärda problemet. Som kattägare är det ju inte alltid så lätt att förstå sina djur och vad som är fel. Därför kan vi varmt rekommendera Susanne som har en mycket stor kunskap, utöver det vanliga.

Hälsningar Helena och Moses


Hej!

Vill gärna tala om en liten solskenshistoria;

I våras köpte vi en vit norsk skogskatt hane utan stamtavla. Visst såg jag att det var en  blyg katt, men jag hade inte alls blivit förberedd av säljaren att den var såå blyg. De första veckorna satt den bara i garderoben och fräste åt mig när jag kom in.
Jag kontaktade dig på telefon och vi hade ett kort samtal på telefon. De råden jag fick följde jag och katten blev successivt mer och mer tam. Det tog inte mer än 3-4 veckor. Nu har vi världens mest kelna och mysiga katt. Han trivs bra med oss och
sin kaninkompis som han delar vårt uterum och hagen i trädgården med.

Tack för hjälpen!

Med vänlig hälsning
Birgitta Kelly

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen